FysioSport – Wolters en Kristen – Groenlo

Wolters en Kristen

Vooruitstrevend in fysiotherapie

FysioSport

Doel

FysioSport is een concept van preventieve bewegingsprogramma’s, gericht op het bevorderen en onderhouden van de gezondheid en fitheid.

Doelgroep

FysioSport is bedoeld voor alle mensen die graag onder deskundige begeleiding willen trainen met een minimaal risico voor blessures. De programma’s zijn niet alleen gericht op gezonde deelnemers, maar met name op mensen met lichamelijke klachten, minder validen en chronisch zieken. Ruim dertig procent van de Nederlandse bevolking is inactief, dit vormt het grootste gezondheidsrisico op dit moment. In de gezondheidszorg ligt dan ook steeds meer de nadruk op bestrijding van inactiviteit en op de eigen, individuele verantwoordelijkheid. FysioSport past uitstekend binnen de huidige ontwikkelingen.

Uw eigen bewegingprogramma

Ieder individu zit anders in elkaar en dat stelt andere eisen aan een trainingsprogramma. De FysioSportconsultant/fysiotherapeut stelt in overleg met u uw doelen en mogelijkheden. Vervolgens wordt een trainingsprogramma opgesteld,  waarbij rekening gehouden wordt met (oude) blessures of andere kwetsbare plekken. Afhankelijk van de doelstelling van de individuele deelnemer kan in het trainingsprogramma het accent gelegd worden op kracht, conditie, snelheid, belastbaarheid of een combinatie daarvan.

Verantwoord sporten

FysioSport vindt plaats onder leiding van een FysioSportconsultant / fysiotherapeut die specifieke kennis heeft van bewegingsprogramma’s. De groepen zijn klein en iedereen traint volgens een individueel programma. De FysioSportconsultant/fysiotherapeut geeft aanwijzingen en advies. Veranderingen in de lichamelijke belastbaarheid zullen aanleiding zijn om het individuele trainingsprogramma aan te passen.

Vergoeding FysioSport

FysioSport valt niet onder de reguliere gezondheidszorg en de daarvoor geldende wet- en regelgeving. Het is een activiteit waaraan iemand op eigen initiatief en op eigen kosten deelneemt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA